WordPress Web Site Overzetten Naar Andere Domeinnaam

Geplaatst door

Ik maak het de laatste tijd regelmatig mee dat een web site nog op een hele oude PHP versie draait. Bij de meeste internet hosting suppliers kun je de PHP versie zelf aanpassen in het controlepaneel. Kies in dat geval voor de laatste of een na laatste versie (op dit second 7.3). Als je jouw bezoekers meer vertrouwen wilt geven in jouw web site, is het belangrijk om contactinformatie toe te voegen. Dit kun je doen in de header of footer en/of je kunt hiervoor een speciale contactpagina aanmaken. Plaats hier de gegevens van je bedrijf en stel eventueel een contactformulier op. Een groot voordeel van WordPress is dat je de keuze hebt uit een groot aantal thema’s.

Zodra je dit geregeld hebt, kun je WordPress op je hostingsaccount installeren. WordPress is gratis software voor het maken van websites. Het is een zogenaamd CMS dat je gebruikt om je web site mee te bouwen en te beheren. Bij de meeste hosters, bijvoorbeeld bij WebChamp, kun je dit in enkele seconden laten installeren. Ook als je een weblog aan je web site wilt toevoegen, is WordPress een goede keuze.

Bijna de helft van de bezoekers, 47%, verwacht dat de website binnen 2 seconden laadt. Een Global Content Delivery Network voor het snel laden van pagina’s, ongeacht de locatie van de gebruiker.

WordPress Installeren: Het Ultieme Stappenplan Geüpdatet Voor 2022!

Van jouw web site een succes maken is een lang proces, maar je bent al goed van begin gegaan. Je zal nu verder kunnen gaan met artikelen schrijven, je verder verdiepen in WordPress, e-mail advertising, zoekmachine optimalisatie en dat soort dingen. Zorg dat je de beste bent en dat Google niets anders kan dan jouw web site hoog in de zoekresultaten te laten komen.

Met deze plugin kun je gelijk je website voorzien van page caching, browser caching, GZIP compressie en meer. Het is één van de beste plugins die er bestaat, het is helaas géén gratis plugin, je betaalt eenmalig $49.

Een Prachtige Nieuwe WordPress Website

Plugin Akismet gaat deze spam tegen en is daarom een belangrijke plugin voor iedere WordPress web site. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij kunt inloggen op jouw website. De kosten voor een domeinnaam verschillen sterk. Zo krijg je bij veel hostingproviders een free of charge domeinnaam, maar dan moet je wel een hostingpakket aanschaffen. Toch is dit een erg aantrekkelijk aanbod en in dit geval de beste keuze. Wanneer je door Heijtec ICT een WordPress web site laat ontwikkelen bieden wij je altijd bijpassende hosting en domeinnaamregistratie aan.

Je kunt gemakkelijk klein beginnen met bijvoorbeeld weinig maatwerk, niet te veel pagina’s en nauwelijks functionaliteiten. Groeit je bedrijf of zie je meer noodzaak voor een betere of grotere site? Ook wat betreft de hosting kun je eerst goedkoop beginnen en later opschalen. De kosten voor de hosting van een WordPress web site beginnen bij een paar euro per maand voor een kleine web site WordPress hosting. Voor managed WordPress hosting, waarbij de servers zijn geconfigureerd voor WordPress, is dit ietsje meer. SiteGround is bijvoorbeeld een voordelige hostingprovider met pakketten vanaf 3,95 euro per maand. Professionele internet hosting kost maandelijks 10 tot 15 euro, oplopend tot a hundred and twenty euro voor de grootste websites.

Na het kiezen van een hostingpakket moet je een domeinnaam kiezen. Dat is simpel gezegd het huren van een stuk ruimte op het web waar de bestanden van jouw web site opstaan. We bespreken alle stappen die bij het maken van een eigen web site komen kijken. We hebben checklists, stappenplannen, illustraties, voorbeelden, video’s en VEEL afbeeldingen.

Jij zorgt voor de koppeling van het ontwerp en de functionaliteit van de web site. Op Instagram ben ik iets te eerlijk, en ben ik creatief met het posten van ideas voor beter design. Op Twitter @Liesbeth_Smit tweet ik over voedings-wetenschap, vecht ik tegen misleiding, en uit ik mijn frustraties over saaie wetenschapscommunicatie. Inspirerende presentaties over voedingswetenschap, of workshops over wetenschapscommunicatie. Ik schreef verschillende boeken over voedingswetenschap en presentatiedesign. Vul het onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Kies voor je e-mail, agenda en bestanden veilig in de cloud.

Lees hetvolgende artikelof ga terug naar het overzicht van de serie ‘WordPress voor beginners‘. WordPress is zeer geschikt WordPress website om functionaliteit toe te voegen, dit kan vanuit de vele plugins of door maatwerk toe te voegen aan de omgeving.

Andere websitesoftware die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Wix, Jimdo of JouwWeb. Volgens WordPress zelf is ongeveer veertig procent van het internet gebouwd op deze software. Om te beginnen is de software open source en free of wordpress website charge te downloaden. Het is dus een goedkope manier om zelf een website mee te bouwen. Wil je jouw diensten of producten on-line verkopen, dan kun je met de plugin WooCommerce met je WordPress-site een webshop beginnen.

Het is tijd dat jouw WordPress web site dat ook doet. En dat kan allemaal met een simpele WordPress plugin. [newline]Voor vrijwel elk bedrijf – van corporates tot kleinere webshops en alles daar tussenin – is WordPress een uitermate geschikt CMS. Bovendien is WordPress zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je het CMS snel onder de knie krijgt. Het creëren van content material nadat de website is aangeleverd word je dus erg gemakkelijk gemaakt. Een onderschat onderdeel van het bijhouden van WordPress zijn niet gebruikte themes en plugins. Als deze worden uitgeschakeld in de WordPress-admin wordt de code niet gedeactiveerd. WordPress zelf zal de code niet langer aanspreken.

Ik bouw nu vrijwel alle web sites met de WordPress Gutenberg block editor. De meeste plugins die je kan installeren werken “out of the box”. Kleine aanpassingen zijn meestal mogelijk by way of de plugin instellingen of door aanpassingen in de CSS. Kijk op welke pagina’s bezoekers binnenkomen en ook through welke pagina’s zij de web site verlaten. Kijk daarnaast welke pagina’s door een bezoeker in het algemeen worden bekeken. Veel thema’s maken gebruik van een pagebuilder, hier kun je negen van de tien keer ook de padding en margin instellen voor gebruikte blokken op je website.

  • Met WordPress zul je nooit iets tegenkomen wat niet mogelijk is te maken of te programmeren.
  • Bij Titel van website kun je de naam invullen die je voor je website wilt gebruiken.
  • Een aantal minuten van je tijd en aandacht om het start te maken.
  • En wat de Unique Selling Points van het bedrijf zijn.
  • Welke knowledge zijn er al beschikbaar en hoe kunnen we deze gebruiken in het huidige design.

Hoewel inactieve plugins je website niet traag of trager maken, is het aan te raden om goed na te denken of je deze plugins wilt bewaren. De inactieve plugins doen in principe helemaal niets op je website, maar de bestanden blijven wel op je server. Het hebben van veel inactieve plugins kan ervoor zorgen dat je CMS-systeem trager wordt. Het systeem moet namelijk al deze plugins laden wanneer je inlogt. Een ander gevaar bij het hebben van inactieve plugins is dat deze vaak vergeten worden, en dus ook niet geüpdatet. Dit creëert een beveiligingsgevaar dat door kwaadwillenden kan worden misbruikt. Je web site kan dus geïnfecteerd worden door het hebben van zo’n plugin.