WordPress Com

Geplaatst door

Het handmatig installeren van WordPress is best te doen maar kost wel flink meer moeite dan in een klik de boel online hebben staan. Om je web site te kunnen maken moet je eerst WordPress op je web site installeren.

Gratis Beginnen

Zodra je het ssl certificaat hebt kun je in je cpanel helemaal beneden de optie “WordPress” aanklikken onder het kopje Softaculous apps installer. De installer maakt het installeren van WordPress vrij eenvoudig. Je klikt op “set up now” en vervolgens krijg je wat opties. Heb je je SSL certificaat al geinstalleerd dan kies je bij het protocol altijd https, je selecteerd je domein en “in listing haal of maak je leeg.

Daar log je in met je inloggegevens. Is dit alles gelukt dan kun je verder met een thema of builder kiezen en hoef je de installeren via ftp informatie niet te lezen.

Language op Nederlands schijnt te helpen bij de indexering en wij vinken ook altijd de Classic editor in de plugin settings aan. Als je dat niet doet kun je later altijd nog de Classic editor plugin downloaden. De advanced choices laat je lekker staan en als je wil kun je huge een thema installeren. Doe je dat niet dan wordt het standaard WordPress thema geinstalleerd. Wanneer de installatie voltooid is kun je naar domeinnaam.nl/wp-admingaan.

  • Je leert dan echt alles over deze editor.
  • Waarschijnlijk niet, want een website is nooit af.
  • Ben je klaar met je eigen WordPress web site maken?
  • Ben je er klaar voor om nog meer te leren?
  • Website maken – Extra ideas die handig zijn om te weten

How To Create WordPress Custom Post Type

De prijzen voor gangbare extenties (.nl, .com en .eu) liggen tussen de 1,ninety five en eight,ninety nine. Soms zijn er acties dus het loont altijd om zelf de prijs even te checken. Naast de naam heb je ook internet WordPress hosting nodig voor je web site. De domeinnaam is eigenlijk een snelkoppeling naar een plek op de server waar je de nodige informatie vanaf haalt.

Download en unzip het WordPress pakket als je dat nog niet hebt gedaan. Maak een database aan voor WordPress op je server, evenals een MySQL database die alle rechten heeft om het te openen en te wijzigen. Upload de WordPress-bestanden naar de gewenste locatie op je webserver: Als je WordPress-installatie in een eigen subdirectory op je web site (bijv.

Wij hosten al onze websites bij Neostrada. Wij hebben flink wat hosting providers vergeleken en deze partij was voor ons het meest geschikt. Mede dankzij de Cpanel integratie. Wanneer je een internet WordPress hosting hosting partij met Cpanel integratie gevonden hebt kun je daarin inloggen by way of Cpanel.DOMEINNAAM.NL. Vervolgens vul je je inloggegevens in die je op de mail gekregen hebt en ben je ingelogd in het systeem.

Vaak staat hier standaard “wp” in. Haal dit weg, doe je dat niet dan zal je web site altijd web site.nl/wp/pagina laten zien, in de meeste gevallen niet de bedoeling. Denk goed na over je web site name en site description. Deze zijn belangrijk omdat Google hierdoor begrijpt waar je website over gaat. Multisite kan uit blijven staan en je username en password kun je zelf kiezen.

Het eerste dat wij altijd doen is een SSL certificaat installeren. In Cpanel kan dit direct through wordpress webshop Lets Encrypt gedaan worden.

Vaak kun je de hosting direct bij het registreren van je domeinnaam aanschaffen. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar maar een pakket met 5gb ruimte is vaak meer dan genoeg voor een eenvoudige website. Simpele hosting kost 3-15 euro per maand. Kijk als je hosting suppliers aan het vergelijken bent meteen even of ze een one click on install van WordPress hebben.

P3 (plugin Performance Profiler)