Woocommerce Handleiding

Geplaatst door

Stap 9 WordPress Widgets uitkiezen voor je WordPress webshop WordPress installeert ook een set handige widgets die je op verschillende plekken in je webwinkel WordPress bouwen kan. Bijvoorbeeld in een sidebar of in de footer, of op een willekeurige pagina met ruimte voor widgets. Onder andere zijn er widgets om geavanceerd door je producten te zoeken, om recensies toe te voegen enzovoort. Sommige van deze opties zijn erg bruikbaar, andere zijn minder nuttig.

  • WooCommerce beschikt over een grote, gepassioneerde neighborhood die handelaren wil helpen slagen en die snel uitbreidt.
  • Ontwerp en bouw aangepaste contentblokken met React.
  • Versnel de ontwikkeling met een razendsnelle CLI.

Betalen In Jouw WordPress Webshop Met Ideal Via De Betaalprovider Mollie

Een flink aantal van deze thema’s is exclusief ontwikkeld voor webshops. En sommige thema’s zijn ontwikkeld voor specifieke soorten bedrijven. Zo zijn er thema’s voor voedingswinkels, wordpress webshop voor modezaken, en voor drogisten. Een dergelijk thema kiezen kan je webwinkel snel veel handiger en mooier maken. Je kan een thema downloaden en installeren.

Je bent een heel eind met je WordPress webshop maken. Je bent in feite bijna klaar om de rest van je producten erin te gaan zetten. Maar eerst gaan we even de fijne particulars van je webshop kloppen. Ga in je Dashboard naar WordPress hosting > Instellingen. Daar kan je heel veel verschillende parameters aanpassen over je WordPress webwinkel en de producten daarin.

Laten we één productpagina opzetten in je WooCommerce webshop om te testen of die werkt, en zodat we kunnen kijken hoe die eruit ziet. Het voordeel van zelf een webshop opzetten is natuurlijk ook dat jij volledig bepaalt hoe alles eruit gaat zien! Maak een product aan met een titel en categorie, bv. Groen tekenpotlood in de categorie Tekenpotloden; Voeg particulars toe zoals een productomschrijving, de prijs en een afbeelding van het product;

Zo houd je overzicht in je WordPress webshop, en stel je de klant in staat om snel de producten te vinden waar hij/zij interesse in heeft. Je kan voor elk product natuurlijk een hele nieuwe pagina maken.

Dan is het nu tijd om de relaxation van je producten in je winkel te zetten. Dat gaat waarschijnlijk wel even duren! Maak nieuwe producten aan zoals beschreven onder punt 6. Je kan het beste eerst Categorieën aanmaken voor de producten (onder Producten > Categoriëen) waar je ze dan makkelijk in kan zetten.

Kies ze vanuit de gedachte, welke je graag zou zien als je zelf klant was van je eigen webwinkel. Stap 10 Een thema uitkiezen Tenslotte is een groot voordeel van WordPress dat er veel verschillende thema’s voor bestaan. Elk thema biedt een scala aan functies en opmaak voor je WordPress webshop.

Maak een nieuw menu aan, en voeg de pagina’s in de linkerbalk aan je menu toe. Sleep ze dan in de juiste volgorde (je kan hoofdpagina’s en subpagina’s aanmaken!). Zorg dat dit menu onderaan de Pagina als Hoofdmenu staat aangevinkt. Sla vervolgens je menu op, en je ziet het menu terug aan de voorkant van je webshop in WordPress.

Als we dan aan de voorkant van de webshop kijken, zien we dat er in de Winkel nu een product staat! Een groen tekenpotlood met de ingevoerde eigenschappen zoals een prijs en een omschrijving.