Onderzoekers

Geplaatst door

Op bedrijfsniveau is er aandacht voor Just Eat Takeaway dat alvast met een trading update kwam. De maaltijdbezorger zag zijn groei in het vierde kwartaal vertragen. Het aantal orders steeg in het vierde kwartaal met 14% op jaarbasis tot 273,7 miljoen. Wel verbeterde de winstgevendheid en de CEO verwacht dat de aangepaste EBITDA dit jaar zal blijven aantrekken.

De Nederlandse inflatie loopt in dat scenario op naar circa 4% in 2022 en 2023, met een bbp-groei in die jaren die gemiddeld 1 procentpunt per jaar lager is dan in de basisraming. De arbeidsmarkt is kort na de coronarecessie alweer zeer krap geworden. Nadat de werkloosheid in de loop van 2020 snel steeg naar 4,6% van de beroepsbevolking, komt het gemiddelde in 2021 op 3,3%.

Bnr Beleggerspanel

Alhoewel de efficiëntie in het gebruik van grondstoffen is toegenomen, is het totale grondstoffengebruik sinds 2010 nauwelijks veranderd. Voor de Nederlandse consumptie is in de productieketens wereldwijd steeds meer land nodig. Zes van de zeven nationale doelen voor afval worden naar verwachting niet gehaald. En de leveringsrisico’s voor de Nederlandse economie zijn toegenomen, in het bijzonder voor kritieke metalen. Dit concludeert de eerste Integrale Circulaire Economie Rapportage van het PBL. Met Economie+ van het ANP heb je als eerste beschikking over actueel financieel en economisch nieuws uit binnen- en buitenland. De Drentse burgemeesters pleiten gezamenlijk voor meer evenwicht in de coronamaatregelen.

De consumentenprijzen in Europa en de VS zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Afgelopen vrijdag bereikte de inflatie in de eurozone met een stijging geld niewus van 5% op jaarbasis in december een nieuwe recordhoogte. Positieve uitschieters waren onder andere Intel (+6,47%), Tesla (+4,34%) en Alphabet (+1,52%).

De stand van zaken van het aantal vacatures en het aantal faillissementen in de gemeente is positief. Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws, wet- en regelgeving en alle CAO’s. Schrijft en geeft leiding aan de redactie van FlexNieuws.nl. Houdt van samenwerken, muziek maken, tekenen, liedjes verzinnen. Dit heeft voor Noorwegen geresulteerd in minder productiviteitsgroei. In memoriam 3 jan 22 In memoriam Robin Fransman (1968–2021) Vorige week overleed Robin Fransman.

De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021. Na een halvering van de omzet in 2020 herpakt leisure zich voorzichtig met 40 procent groei vanaf dat lage niveau. Desondanks kampt ook deze sector met allerlei onzekerheden en kan de deltavariant opnieuw roet in het eten gooien.

Recente gegevens geven aan dat de output van CECIMO naar verwachting jaarlijks met ongeveer 11,5% zal groeien. Met een aandeel van ongeveer 33%, zullen CECIMO landen de nummer actueel fincieel nieuws 1 positie in de wereldwijde werktuigmachine markt behouden. Terwijl de horeca nog ver is verwijderd van het pre-coronaniveau, heeft de branche nu al te maken met ‘groeipijn’.

  • De consumentenprijzen in Europa en de VS zijn de afgelopen maanden enorm gestegen.
  • Alexandra van Huffelen is de eerste staatssecretaris met een expliciete portefeuille digitalisering.
  • Daarnaast publiceert ESB verschillende rubrieken die de lezer op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het vakgebied.
  • Op bedrijfsniveau is er aandacht voor Just Eat Takeaway dat alvast met een trading update kwam.
  • De keerzijde is dat ruim een kwart van alle industriële bedrijven kampt met grote tekorten aan materialen en arbeidskrachten, terwijl er juist méér personeel nodig is om aan de vraag te voldoen.

31 december 2021 Is vervroegd stoppen met werken makkelijker nu? Ria, een lid van CNV Onderwijs, is 65 jaar en werkt ministerie nieuws inmiddels al… Accountant.nlHet platform van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants .

Onderzoek Naar Beschikbaarheid Sdgs Op Cn Afgerond

12 januari 2022 Maarten Gelderman, divisiedirecteur Toezicht beleid, blogt over de samenwerking digitaal communiceren nieuws in het Europese toezicht. Aan een lange periode van lage inflatie is abrupt een einde gekomen.

Met een verwachte productiegroei van 11,5% is er ondanks de aanhoudende wereldwijde pandemie een opmerkelijk, maar positief scenario voor de Europese werktuigmachinesector ontstaan. De Haarlemmermeerse economie laat voor het eerste kwartaal van 2021 nog een wisselend beeld zien.